Ferro colat

espectacle multimèdia

idea i direcció Josep Rodri

producció Amebeu Teatre


Estrena el 7 de setembre de 2012

Cal Trepat. Fira Tàrrega


www.firatarrega.cathttp://www.firatarrega.cathttp://livepage.apple.com/shapeimage_1_link_0

“Josep Rodri és el cervell d’aquesta companyia que el 2003 va impactar amb Morir a Bagdad (Premi Aplaudiment FAD Sebastià Gasch 2004) que feia una reflexió profunda sobre la guerra. El 2006 va tornar a sorprendre amb l’exposició-espectacle Violències, amb una acollida excel·lent. Inquiet i oportú ara ens sorprèn amb Ferro colat, un recorregut dramatúrgic per la vida dels obrers iles condicions de treball en una fàbrica indeterminada en plena expansió industrial. Una proposta multidisciplinària que reflexiona sobre el món fabril del segle XX, una època tancada que ha donat pas a l’era tecnològica actual.”

textos

Feliu Formosa, Joaquim Horta, Miquel Martí i Pol, Dolors Miquel, Guillermina Motta, Josep Sebastià Pons, Pere Quart, Eduard Ribera, Àlvar Valls, Joan Vergés.

músiques

Josep Anselm Clavé, Lluís Millet, Aleksander Mosolov, Arvo Pärt, Dmitri Xostakòvitx, populars.


fitxa tècnica


intèrprets

Alba Garcia, Alícia López, Amat Cera, Anabel Méndez, Andreu Bori, Àngel Moreno, Arnau Ortiz, Carme Faja, Carmen Garcia, Daniel Garcia, Dolors Graupera, Efrain Anglès, Encarna Peinado, Enric Domingo, Ester Burgos, Francesc Castanyer, Genís Mayola, Ivan Moral, Jèssica Pérez, Joan Ramon Minguella, Jordi Carnicé, Jordi Dalmau, Laia Pujols, Laura Àguila, Maria Teresa Robert, Mari Luz Mata, Maria Mestre, Mariano Cano, Mireia Benet, Míriam Duch, Míriam Martín, Montserrat Trepat, Noemí Giribet, Núria Bonet, Núria Calucho, Núria Sàlvia, Oriol Castells, Pili Sànchez, Santi Clavell, Sara Caelles, Sebastià Mata, Teresa Manresa, Toni Arteaga, Vanessa Leiva.


coreografies i dansa

Marta Dalmau, Naiara Rojo,

Paloma Sánchez


projeccions de vídeo

Jordi Cuyàs


creacions sonores

Akari Bertran, Santi Erill


veus

Josep M. de Ramon, Santi Clavell,

Santi Pagès


ajudant de direcció

Cristina Navarro


regidora

Anna Verdaguer


moviments corporals

Toni Arteaga


il·luminació

Dídac Díez de Andino


maquinista

Pol Cortés


disseny gràfic

Jordi Cuyàs


idea i direcció

Josep Rodri


producció

Amebeu Teatre


agraïments

Aula de Teatre de l’IMAC-Mataró,

Can Xalant Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró, Institut Municipal d’Acció Cultural-Mataró, Pere Casanovas, Sala Cabanyes

https://vimeo.com/49524981
https://vimeo.com/51832932

Premsa

618 009 079

Ferro colat (2012)

Parlar de Cal Trepat a Tàrrega és fer referència a una fàbrica de material agrícola que va suposar el pa i les llàgrimes de molts obrers, com qualsevol fàbrica on les ordres s’imposaven sense que cap demanda del treballador fos escoltada. Josep Rodri, un director que proposa treballs corals amb un col·lectiu format per actors amateurs i alguns de professionals, ha volgut que una cinquantena dels fills dels que van treballar en pèssimes condicions en aquelles naus recuperir els moviments mecànics dels seus avantpassats. L’ombra de Brecht reflecteix passatges dolorosos, però també vol enamorar amb instants poètics, de dansa, que s’allunyen del dia a dia d’”estendre la roba cansada de treballar” o, amb un cant de garrotins de fons, il·lustren els moments de disbauxa amb un punt de sornegueria eròtica.


Jordi Bordes. El Punt Avui del 8-9-2012

AMEBEU TEATRE

Josep Rodri